Nyhedsarkiv

LO-formand taler ved verdensøkonomisk topmøde

Det er første gang, at en formand for LO skal tale ved det verdensøkonomiske topmøde World Economic Forum i Davos, Schweiz. LO’s formand Lizette Risgaard skal tale to gange i løbet af topmødet, som løber af stablen i næste uge.

Invitation: Hvordan gør vi det sværere at rutsje fra ansat til socialt udsat?

De senere års reformer af socialområdet har øget risikoen for at gå fra at være ansat til at være socialt udsat i betænkelig grad. LO inviterer derfor inden for til Socialpolitisk Statusmøde 2018 den 26. januar 2018 og sætter især fokus på, hvordan førtidspensions- og fleksjobreformerne kan fungere bedre.

Tiden er ikke til skattelettelser

Statsminister Lars Løkke siger i sin nytårstale, at der både er råd til skattelettelser og bedre velfærd. ”Men tiden er ikke til skattelettelser. Vi har hårdt brug for pengene til at sikre velfærden”, siger Lizette Risgaard.

Lønmodtagerne vil have overenskomster og fællesskab om faget

Lønmodtagerne bakker bredt op om den danske model med overenskomster, strejkeret og tillidsrepræsentanter. Samtidig er de glade for det fællesskab om faget og den faglige identitet, deres fagforening giver dem. Det viser en ny kvalitativ undersøgelse fra Aalborg Universitet.

Danske lønmodtagere frygter ikke robotter

Danske lønmodtagere er teknologibegejstrede og meget bevidste om, at robotter og digitalisering på fremtidens arbejdspladser kræver mere uddannelse. Det viser LO’s store, nye Globaliseringsundersøgelse.

Ikke tegn på stigende mangel på arbejdskraft

Der er ikke tegn på en voldsom stigning generelt i manglen på arbejdskraft, men fortsat tegn på tiltagende mangel på faglærte. – Der er brug for at sætte damp under uddannelse, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.