Nyhedsarkiv

Helt nødvendig håndsrækning til unge, der ønsker faglig uddannelse

”Godt, at regeringen har lyttet til LO og DA, og nu foreslår at afsætte flere penge til erhvervsuddannelserne, så flere unge fremover vil vælge en faglært uddannelse”, siger LO’s formand Lizette Risgaard i en kommentar til regeringens nye udspil ”Fra folkeskole til faglært”. Udspillet indeholder dog også tidsler.

LO og DA i fælles udspil: Erhvervsuddannelserne skal styrkes betydeligt

LO og DA sender nu sammen en klar appel til regeringen. Formålet er at sikre, at landets erhvervsskoler har de fornødne midler og den fornødne kvalitet. Der er behov for bedre økonomi, høj kvalitet og styrket image, så flere vil vælge at tage en erhvervsuddannelse, lyder opfordringen fra LO og DA.

Godt at tage lønmodtagerne med på råd i opgør med regler

Det er positivt at regeringen vil tage et opgør med overflødige regler i den offentlige sektor. Men pas på med at overdrive gevinsterne, siger LO-næstformand Nanna Højlund i en kommentar til regeringens nye afbureaukratiseringsreform.

Arbejdsløsheden falder – men stadig ledige hænder

Arbejdsløsheden faldt med 400 personer i juli 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 107.300 bruttoarbejdsløse, svarende til 3,9 pct. af arbejdsstyrken. Køen af registrerede ledige er i løbet af 2018 reduceret med 5.200 personer. I samme periode er beskæftigelsen steget med over 25.000 personer, ifølge netop offentliggjorte tal fra nationalregnskabet.

Regeringens valgflæsk giver ikke mere velfærd

Danskerne har ikke udsigt til bedre velfærd næste år. Det fremgår af regeringens netop offentliggjorte forslag til finanslov for 2019. ”Nok så mange bløde småpakker op til næste folketingsvalg opvejer ikke regeringens årelange udhuling af danskernes velfærd. Det er det, man kalder valgflæsk”, siger Lizette Risgaard.

Modernisér budgetloven ved det forestående servicetjek

Danmark er blandt de lande i EU med de sundeste offentlige finanser. Alligevel har vi med budgetloven givet os selv det strammest mulige krav til, hvor stort underskuddet på det offentlige budget må være. Og det er strammere end det, EU har tildelt os. Det er der nu mulighed for at rette op på, når budgetloven skal revideres i det kommende folketingsår.

Vi har flere ledige hænder end øjet ser

– Det er lidt af en gåde, at bekymringen for mangel på arbejdskraft fylder så meget i den offentlige debat. En afdæmpet lønudvikling afslører nemlig, at vi har flere ledige hænder. Lad os udnytte potentialet i den danske arbejdsstyrke, i stedet for at se til udlandet, skriver Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i LO.

Her kan du møde LO og FTF på Copenhagen Pride 2018

Igen i år deltager LO og FTF under Copenhagen Pride for at slå et slag for mangfoldigheden. For fagbevægelsen er det vigtigt at markere, at retten til at være sig selv også gælder når man er på arbejde.