Nyhedsarkiv

Flere unge vælger en erhvervsuddannelse

Lidt flere unge har i år valgt en erhvervsuddannelse, og det skaber glæde i LO, da det er et skridt i retning mod målet om, at flere unge vælger at blive faglærte. ”Det er den bedste nyhed i lang tid”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

LO-lønmodtagere: Det er ikke acceptabelt at tale løn på arbejdspladsen

Hele 39 procent af LO-lønmodtagerne oplever, at det ikke er acceptabelt at tale om løn på deres arbejdsplads. Samtidig svarer 24 procent, at de ikke ved, om det er acceptabelt. Der er et stort problem, for åbenhed om løn er en af vejene til ligeløn, siger LO-næstformand Nanna Højlund.

Dansk økonomi i fin form – det skal alle have del i

2017 bød på den kraftigste vækst i 11 år, 46.000 flere beskæftigede og den største arbejdsstyrke nogensinde. ”Opsvinget giver mulighed for, at alle kommer med, blandt andet ved at investere i opkvalificering og uddannelse”, siger økonom i LO, Mette Hørdum Larsen.

Gode digitale ambitioner savner de nødvendige investeringer

Der er gode ambitioner i den aftale, regeringen netop har indgået med De Radikale og Dansk Folkeparti om at gøre Danmark til en digital frontløber. Skal ambitionerne realiseres, må regeringen dog droppe de fortsatte besparelser på erhvervsuddannelserne.

Del din løn på kvindernes kampdag

Tal højt om din løn. Det kan skabe større ligeløn mellem kønnene. Sådan lyder opfordringen fra 38 fagforbund i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts.

LO og FTF: Lad de offentligt ansatte gøre det, de er bedst til

Når repræsentanter fra regeringens Ledelseskommission og den svenske Tillitsdelegation i morgen mandag kommer på besøg i LO-huset, er budskabet fra LO og FTF klart: Inddrag medarbejdere og ledere, der er tæt på borgerne. Det er vejen til bedre styring og ledelse i den offentlige sektor.