Nyhedsarkiv

Lizettes opsang til regeringen

”Uanset regnemetode, så er faktum, at hovedparten af skattelettelserne falder direkte i lommerne på de højestlønnede”, sagde LO’s formand Lizette Risgaard bl.a. i sin tale på Socialdemokraternes kongres i dag. – I LO er vi ikke imod regeringens forslag, fordi vi er misundelige over, at lønmodtagerne ikke får mest. Nej, vi er imod, fordi vi… Læs mere »

Husk nu at tjekke lønsedlen

Vi ved, at der løbende opstår fejl, når der skal udbetales løn. Derfor er det en rigtig god ide at holde øje med lønsedlen, lyder opfordringen fra LO og FTF før årets landsdækkende løntjek-kampagne.

Arbejdsgiverne misbruger korte praktikaftaler

Bekymrende, at unge spises af med korte praktikaftaler i virksomhederne. ”Arbejdsgiverne bruger alt for ofte korte praktikaftaler. Det skader de unges uddannelse”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Meget stor usikkerhed i statistikken over arbejdsløse for juli

Arbejdsløsheden steg med 4.700 personer fra juni til juli 2017, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 121.100 bruttoarbejdsløse, svarende til 4,5 pct. af arbejdsstyrken. Der er imidlertid enormt stor usikkerhed forbundet med tallene i denne og de næste måneder, oplyser Danmarks Statistik. Det skyldes, at der fra juli-opgørelsen anvendes en… Læs mere »

Debat: Få virkeligheden ind i folkeskolen

Af formand for LO, Lizette Risgaard, formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation, Helene Glundholt, og formand for Danske Skoleelever, Jakob Bonde Nielsen

LO inviterer DIF og Team Danmark til møde om ansættelsesforhold på landshold

LO’s formand Lizette Risgaard inviterer nu DIF og Team Danmark til møde for at drøfte de ansættelsesretlige forhold for landsholdsspillere. Den konkrete anledning er de aktuelle forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen om nye overenskomster for henholdsvis Kvindelandsholdet i fodbold og U21-landsholdet for herrer.

LO kæmper for den lokale velfærd

Op til kommunalvalget inviterer LO til tværpolitiske vælgermøder over hele landet. Her skal kandidaterne forholde sig til konkrete udfordringer – og ved hvert møde får borgerne ordet før politikerne.

Trepartsaftale styrker integrationen

Det går bedre med integrationen på arbejdsmarkedet. Det viser ny evaluering af bl.a. trepartsaftalen om IGU-uddannelsen. Fx har flygtninge og familiesammenførte, der har været i Danmark i tre år, øget deres beskæftigelse fra 20 til 27 pct., og der er nu registreret 867 IGU-forløb.

Vigtig sejr for medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø

– Det glæder mig, at beskæftigelsesministeren griber ind, så medarbejderne nu bl.a. kan tale frit med Arbejdstilsynet uden at blive overvåget af chefen. Men Arbejdstilsynet lider stadig under de sidste års massive budgetnedsættelser – så ressourcerne mangler, hvis tilsynet med danskernes psykiske arbejdsmiljø reelt skal styrkes, siger LO-næstformand Morten Skov Christiansen.