Nyhedsarkiv

Godt men meget begrænset udspil om mere praktik i folkeskolen

De fem initiativer, regeringen og DF lægger op til i deres udspil i dag, er et godt, men meget begrænset bud på enkelte elementer i en styrket praksisfaglighed og anvendelsesorientering i udskolingen. ”Der er desværre tale om samlet set helt utilstrækkelige tiltag”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Jobcentre vinder ved at uddanne ledige

Morsø jobcenter er sprunget fra en 45. plads til en 5. plads på LO’s jobcenterindeks. Det er blandt andet fordi, de er dygtige til at uddanne deres ledige. Uddannelse er det vigtigste våben i kampen mod arbejdsløshed, mener LO-næstformand Ejner K. Holst. Han finder det hovedrystende, at regeringen vil spare en milliard på området, når det er tydeligt, at det hjælper både den enkelte og samfundet.

På vej mod flere praktikpladser til de unge

LO hilser velkommen, at 22 ud af 35 uddannelser, der søgte om at opnå titlen som ”fordelsuddannelse”, opnåede den og hermed i dag kan tilbyde de unge en ”de facto” praktikpladsgaranti. – Nu skal de sidste med, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Gode takter i ny aftale om platformsøkonomi

Regeringen, De Radikale, DF og S har i dag indgået aftale om rammerne for platformsøkonomi i Danmark. ”Godt at der nu tages skridt mod automatisk indberetning til SKAT og afsættes midler til skattekontrol”, siger LO-næstformand Nanna Højlund

LO: Tiltrængt forbedring af de supplerende dagpenge

Endelig har politikerne lyttet og sørget for, at ledige, der har opbrugt de supplerende dagpenge, ikke længere risikerer at miste dagpengene i en hel måned. Det er en vigtig forbedring for de mennesker på arbejdsmarkedet, som i perioder påtager sig job af kortere varighed – herunder en del af LO’s medlemmer, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Stop med at spare på uddannelse til ledige

Finansministeriet har lavet en analyse af den aktive beskæftigelsesindsats, der får regeringen til at lægge op til besparelser af uddannelse for ledige. ”Dårlig ide! Der er tværtimod brug for, at alle bliver dygtigere”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.