Nyhedsarkiv

LO: Giv a-kasserne bedre muligheder for at hjælpe de arbejdsløse

Det er en afgørende forudsætning for en ellers fornuftig forenkling af beskæftigelsesindsatsen, at a-kasserne kommer til at spille en større rolle, mener LO. – Udspillet indeholder mange blandede bolsjer, og de fleste er gode, mens enkelte er mere syrlige, siger LO-næstformand Ejner K. Holst om regeringens forslag til at forenkle beskæftigelseslovgivningen. Det er grundlæggende fornuftigt… Læs mere »

Gode boliger til alle

Syv mindre kommuner står i de kommende år over for en særskilt stor udfordring, når de skal planlægge deres bolig- og ældrepolitik. De er blandt de kommuner, der får flest ældre, men samtidig blandt dem, der har færrest almene boliger.

Stop dagpengeforringelserne!

I Weekendavisen i dag fremgår det, at regeringen pønser på massive besparelser på unge, danske arbejdsløse til fordel for aktionærerne. Det tager LO skarpt afstand fra.

Årelangt pres får Qatar til at droppe tvangsarbejdersystem

Efter flere års pres fra den internationale fagbevægelse har Qatar indgået en aftale med ILO om at afskaffe de slavelignende vilkår for migrantarbejdere, der har kostet alt for mange menneskeliv, bl.a. under byggerierne af stadioner til fodbold-VM i 2022.

SU udnyttes til social dumping

Den danske SU bliver i stor stil brugt til at supplere alt for lave lønninger op hos europæiske studerende i Danmark. Mindst en tredjedel af dem arbejder under overenskomsternes mindstelønssatser, og det udfordrer lønniveauet på de danske arbejdspladser. Der er behov for ændret praksis på området, mener LO.

LO i alliancen bag kampagne for fædrebarsel

Kampagnen Aktion Fars Barsel kan forhåbentlig åbne øjnene for, at fædrebarsel er en mulighed hos mange flere fædre, virksomheder og mødre. Det er tiltrængt, viser en ny undersøgelse, hvor 42 procent af fædrene i svarer, at de gerne ville have holdt mere barsel.

Ny rapport: Dumt og farligt at spare på Arbejdstilsynet

Det har negative konsekvenser for Arbejdstilsynets mulighed for at føre tilsyn med arbejdsmiljøet og dermed LO-lønmodtagernes sikkerhed, når bevillingerne til Arbejdstilsynet falder og skifter. Det viser en analyse, COWI har lavet for LO.