Nyhedsarkiv

Lizette Risgaard: Seniorførtidspensionen virker ikke efter hensigten

Seniorførtidspensionen, der skulle give nedslidte seniorer mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, fungerer ikke efter hensigten. Ganske få lønmodtagere har i dag glæde af ordningen og en ny undersøgelse fra LO viser, at 77 pct. af de nedslidte seniorer ikke har hørt om muligheden for seniorførtidspension.

Husk nu at tjekke lønsedlen

Vi ved, at der løbende opstår fejl, når der skal udbetales løn. Derfor er det en rigtig god ide at holde øje med lønsedlen, lyder opfordringen fra LO og FTF før årets landsdækkende løntjek-kampagne.

1000 fagforeningsfolk sætter kursen i København

Søndag den 2. december mødes flere end 1000 fagforeningsfolk fra hele verden i København for at sætte kursen for de næste fire års kamp for bedre rettigheder for verdens lønmodtagere. For første gang nogensinde er Danmark vært for den internationale fagbevægelses kongres, ITUC. Kongressens slogan er ”Building Workers Power – Change the Rules”.

Stadig flere forlader arbejdsløshedskøen

– Der bliver fortsat skabt flere job, og de gode tider giver mulighed for, at endnu flere kan komme tilbage i arbejde, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO. Arbejdsløsheden faldt med 600 personer i september 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 106.600 bruttoledige, svarende til 3,9 pct. af arbejdsstyrken.

Vores nye navn er: Fagbevægelsens Hovedorganisation!

Mere end 80 fagforbund og i alt 1,4 millioner lønmodtagere har fået nyt navn og logo pr 1. januar 2019. LO og FTF besluttede i foråret at fusionere fra årsskiftet, og i dag har hovedbestyrelsen i den nye hovedorganisation besluttet navn og logo. Fagbevægelsens Hovedorganisation bliver navnet.

Borgerne snydt for 23 milliarder kroner i kommunal service

Budgetlovens trange rammer forhindrer kommuner og regioner i at omsætte ubrugte midler det ene år til forbrug det næste. Det har medvirket til, at borgerne er gået glip af kommunal service for hele 23 milliarder kroner de sidste syv år.