Tiden er ikke til skattelettelser

Statsminister Lars Løkke siger i sin nytårstale, at der både er råd til skattelettelser og bedre velfærd. ”Men tiden er ikke til skattelettelser. Vi har hårdt brug for pengene til at sikre velfærden”, siger Lizette Risgaard.

|

Kategorier

Arbejdsmarked

– Jeg er enig med Lars Løkke Rasmussen i, at det går godt i Danmark, og at flere er kommet i arbejde. Derfor har vi nu en enestående mulighed for at få alle med på arbejdsmarkedet. Men i stedet har regeringen blandt andet besluttet at spare næsten en milliard kroner årligt på aktivering af arbejdsløse og 100 mio. kr. på erhvervsuddannelserne. Det er den forkerte vej at gå. Vi er ude af krisen, og derfor skal vi bruge pengene klogt ved at investere i mennesker og fællesskabet, så alle kommer med i et bæredygtigt opsving. Kort sagt har vi brug for investeringer i velfærd – ikke skattelettelser, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

Det skal kunne betale sig at spare op til pension
Lars Løkke nævnte også, at det bedre skal kunne betale sig at spare op til pension.

– Det er afgørende, at regeringen meget snart finder en løsning, så det kan betale sig at spare op til pension for lav- og mellemindkomstgrupperne, der nærmer sig folkepensionsalderen. Det er et område, vi vil følge meget tæt, da den nuværende situation er uholdbar for vores pensionssystem, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.